Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпросителни за ABS(клапанен блок)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко въпросителни за ABS(клапанен блок)

Така, моята сага със спирачките се оказа доста по-корава от очакваното. Кратка предистория-карам си и спирам на кръстовище. Потеглям и след 200-300 метра решавам да отбия встрани. Да, ама не. Колата не ще да спира, педала потъва и си е*ало майката. Спира, ама нищо общо с нормалното. След мой си оглед карам я в сервиза, където я оставих за преглед на проблема. Момчетата и специално приемчика им Вихрен бяха много отзивчиви и според тях мастър брейк силиндъра(спирачна помпа) е в дупарата. Добре, изчаквам си седмица да се справят с проблема, но се оказва, че нещо не е наред и след смяната. Та днес стана ясно, че проблема лежи в блока за управление с хидраличните електромагнитни клапани. Та единия канал(дясно предно и задно ляво ги няма). Та понеже според момчетата това е 100 процентовата причина ми казаха опциите-нов блок на скромната цена...уейт фор ит...уейт фор ит... 2500 лв и две седмици доставка. Това е само за клапанния блок, защото електронният блок за упр. е наред(цена с него над 4000лв). Та въпросите ми: мнение за съвместимост на клапанния блок с други модели(159?), за да се опитам да намеря 2-ра употреба. Според човека, занимаващ се с колата ми софтуерно са еднакви за всички модификации на Брера/159, но според друго мнение са 5 разновидности. Изобщо, някакви идеи, с които да преглътна нещо по-малко от 2,5 хилки...Прилагам снимка на номера, надраскан на електронния блок АБС-а, на клапанния блок нищо не видях, но него така или иначе утре ще искам да свалят и ще проверя
    Attached Files

P.S. За този номер в мрежата намирам помпа "ТРВ" за Брера/159/Фиат/Ланча

Comment

май с новата Крома има идентични детайли и възли
      AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Аман вече. Тия направо се уливат с цифри.

Миналата седмица, като оставих моята, видях другата 2.4-ка разглобена до основи, и твоята също да чака ред. Какво им стана на тия коли, направо не е истина, и все едни 4-ри цифри се трошат.

2.4JTDm

Comment

Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщение

Миналата седмица, като оставих моята, видях другата 2.4-ка разглобена до основи, и твоята също да чака ред. Какво им стана на тия коли, направо не е истина, и все едни 4-ри цифри се трошат.
          Мда сега моята е наред ,другата седмица,а сумата пак със 4 цифри,аз предлагам да викаме попа пред сервиза да ръси по капака със светена вода преди излизане от сервиза..! Нещо се уляха тези коли,аз си мисля че който е влизал да чете тука със цел покупка на модела е останал твърде замислен.
          Alfa romeo GTVex
          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

То си е за отказване без замисляне май
            AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Блоковете наистина не са еднакви Но спокойно като имаш номерата можеш да си търсиш, аз утре ще проверя какво мога да направя по случея Пусни моля те номера на рамата на ЛС и телефон. Със сигурност мога да смъкна от официалната цена.
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщение

"Другата" 2.4 й беше дошло времето за смяна на масла, ролки, ремъци, филтри и т.н., а също така и за изправяне на колектора, отвеждащ газовете към турбината (чувам че и ти си запознат с проблема). Така че бокса си беше напълно планови, да чукна на дърво. Което обаче не означава, че сумата с която се разделих не беше четирицифрена - беше си . Ако някой му предстои ролки и ремъци да сменя, мога да пусна цените в темата за ремонти. или да пише на лично за да го подготвя психически
                Alfa 159 2.4 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  Блоковете наистина не са еднакви Но спокойно като имаш номерата можеш да си търсиш, аз утре ще проверя какво мога да направя по случея Пусни моля те номера на рамата на ЛС и телефон. Със сигурност мога да смъкна от официалната цена.
                  Имаш лично!

Comment

Да вземем да си правим срещите вече в сервиза- хем полезно, хем неприятно. Туй 159 е супер неблагодарно създание- не стига че го храниш, поиш, ближеш, лъскаш, все маркови неща му слагаш, ами на всичкото отгоре е готово да те зафърли без предупреждение като използван пре......ватив
                    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Няма страшно, на вашите коли се слагат три вида помпи и 9 вида електроники На всичкото отгоре на по старите са слагани още 4 вида които са комплект помпа с електроника

Сега ще видиме дали помпения елемт от фиат става
                      sigpic
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

майкоуу.... :X
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                          майкоуу.... :X
                          Продължението е:майкоуу дай 2500 или съм пеш.... :X
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                            Продължението е:майкоуу дай 2500 или съм пеш.... :X
                            хаха значи смятай че ако ми се счупи нещо по алфата за 3000 лв ще си стои паркирана 1 месец и ще карам някоя от другите ;D
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Въх..кофти.Много нули, много нещо.Ако на моя кола ми излезе ремонт за над 4000 за една част ще я запаля ритуално. Дано да може да се замени с нещо по-поносимо като цена.
                              Range Rover Vogue 4.4
                              Rexton 270 cdi
                              Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                              Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Working...
                              X