Така, моята сага със спирачките се оказа доста по-корава от очакваното. Кратка предистория-карам си и спирам на кръстовище. Потеглям и след 200-300 метра решавам да отбия встрани. Да, ама не. Колата не ще да спира, педала потъва и си е*ало майката. Спира, ама нищо общо с нормалното. След мой си оглед карам я в сервиза, където я оставих за преглед на проблема. Момчетата и специално приемчика им Вихрен бяха много отзивчиви и според тях мастър брейк силиндъра(спирачна помпа) е в дупарата. Добре, изчаквам си седмица да се справят с проблема, но се оказва, че нещо не е наред и след смяната. Та днес стана ясно, че проблема лежи в блока за управление с хидраличните електромагнитни клапани. Та единия канал(дясно предно и задно ляво ги няма). Та понеже според момчетата това е 100 процентовата причина ми казаха опциите-нов блок на скромната цена...уейт фор ит...уейт фор ит... 2500 лв и две седмици доставка. Това е само за клапанния блок, защото електронният блок за упр. е наред(цена с него над 4000лв). Та въпросите ми: мнение за съвместимост на клапанния блок с други модели(159?), за да се опитам да намеря 2-ра употреба. Според човека, занимаващ се с колата ми софтуерно са еднакви за всички модификации на Брера/159, но според друго мнение са 5 разновидности. Изобщо, някакви идеи, с които да преглътна нещо по-малко от 2,5 хилки...Прилагам снимка на номера, надраскан на електронния блок АБС-а, на клапанния блок нищо не видях, но него така или иначе утре ще искам да свалят и ще проверя
Известие
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпросителни за ABS(клапанен блок)
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщениеАман вече. Тия направо се уливат с цифри.
Миналата седмица, като оставих моята, видях другата 2.4-ка разглобена до основи, и твоята също да чака ред. Какво им стана на тия коли, направо не е истина, и все едни 4-ри цифри се трошат.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Блоковете наистина не са еднаквиНо спокойно като имаш номерата можеш да си търсиш, аз утре ще проверя какво мога да направя по случея
Пусни моля те номера на рамата на ЛС и телефон. Със сигурност мога да смъкна от официалната цена.
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от antonyonkov Покажи съобщениеАман вече. Тия направо се уливат с цифри.
Миналата седмица, като оставих моята, видях другата 2.4-ка разглобена до основи, и твоята също да чака ред. Какво им стана на тия коли, направо не е истина, и все едни 4-ри цифри се трошат.. Ако някой му предстои ролки и ремъци да сменя, мога да пусна цените в темата за ремонти. или да пише на лично за да го подготвя психически
Alfa 159 2.4 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеБлоковете наистина не са еднаквиНо спокойно като имаш номерата можеш да си търсиш, аз утре ще проверя какво мога да направя по случея
Пусни моля те номера на рамата на ЛС и телефон. Със сигурност мога да смъкна от официалната цена.
Comment
-
Да вземем да си правим срещите вече в сервиза- хем полезно, хем неприятно. Туй 159 е супер неблагодарно създание- не стига че го храниш, поиш, ближеш, лъскаш, все маркови неща му слагаш, ами на всичкото отгоре е готово да те зафърли без предупреждение като използван пре......вативAlfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
Няма страшно, на вашите коли се слагат три вида помпи и 9 вида електроникиНа всичкото отгоре на по старите са слагани още 4 вида които са комплект помпа с електроника
Сега ще видиме дали помпения елемт от фиат става0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениемайкоуу.... :X0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеПродължението е:майкоуу дай 2500 или съм пеш.... :Xsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Въх..кофти.Много нули, много нещо.Ако на моя кола ми излезе ремонт за над 4000 за една част ще я запаля ритуално. Дано да може да се замени с нещо по-поносимо като цена.Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
Comment